Тема
Toshiba 40RL938 - firmware
- ciklon
-
- НЕ Е НА ЛИНИЯ
- Администратор
-
Отговор от ciklon в темата Toshiba 40RL938 - firmware
И кой е точния модел с каква бука, каква матрица? Пробвахте ли фурмуера, който съм публикувал по-горе?
- "Разни хора, разни идеали..." - Алеко Константинов
- "Аз знам, че нищо не знам" - Сократ
www.ciklon.org
- "Аз знам, че нищо не знам" - Сократ
www.ciklon.org
21:22, 3 февруари 2026 г.
Моля използвайте формата за Вход или Регистрация, за да се присъедините към беседата.
- NightMare1991
-
- Отсъстващ
- Нов член
-
- Благодарности: 0
- Точки: 24.00
Отговор от NightMare1991 в темата Toshiba 40RL938 - firmware
Линка към гугъл диск, който си пратил се отваря но не се тегли... Изтеглих одеве от един руски сайт един архив с дъмп именуван точно за тоя мейн борд с тая матрица, но не тръгва телевизора. В архива има дъмпове и за други чипове по мейнборда, но не ги намирам на моята платка. Има само чип 24c08. Него обаче не съм го флашфвал защото не успях директно с щипката докато е запоен. Ще трябва ако се наложи да го разпоявам и фа го флашфвам диретно на програматора. Имаше и тук в раздела за файлове във форума един дъмп за spi чипа на тоя телевизор. Опитах и с него и поведението е същото като с последния дъмп дето пробвах. Трябва ли да флашна и 24c08 чипа или телевизора ще тръгне и само с правилния дъмп за spi чипа?
21:40, 3 февруари 2026 г.
Това съобщение съдържа прикачени изображения.
Моля идентифицирайте се или се регистрирайте, за да ги видите.
Моля използвайте формата за Вход или Регистрация, за да се присъедините към беседата.
- NightMare1991
-
- Отсъстващ
- Нов член
-
- Благодарности: 0
- Точки: 24.00
Отговор от NightMare1991 в темата Toshiba 40RL938 - firmware
Дайте моля ви файлове за флашка да опитам да го подкарам. Опитвах да го оправя с флаш на spi и EPROM чипа но не се оправя. Намерих файлове за ъпдейт с флашка и започва уж процес ама не става. На предния панел зеления светодиод става оранжев, а до него светва още един зелен. Тоя зеления диод на мейнборда свети зелено по 5 секунди след това прави кратка пауза и пак така. Явно че вече spi и EPROM чиповете са наред, но не мога да презапиша nand чипа.
вчера в 22:11