Topic Firmware or Software Update For TV Smart Tech LE3219

  • Posts: 16
  • Thank you received: 0
  • Points: 51.00
 Здравейте, търся. USB firmware за тв. SmartTech LE3219  шаси CV338H-T42.  8 Gb. EMMC.  Пробвах с такъв от SUPRA тв тръгва , не чува дистанционно и образа е обърнат и логото естествено  е друго.  Не знам как се редактира профила.  Ако има готов firmware.  или как се редактира профила з да сменя панел , дистанционно и лого.  Благодаря предварително. 

 
04 Mar 2021 08:09 #1

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 16
  • Thank you received: 0
  • Points: 51.00
 Здравейте , тв  тръгна  , но дистанционното не работи. Смених лого ,дисплей,  но не намирам къде е  конфигурационния фамил  за дистанционното.irconfig или подобно. 




 
08 Mar 2021 09:59 #2

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 842
  • Thank you received: 125
  • Points: 2523.00
  • Gold Medal Silver Medal Bronze Medal
Предполагам че файла може да е с име 
rc-keymap-tv
или
mdrv-ir
Този телевизор има ли си панел?
08 Mar 2021 22:07 #3

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 16
  • Thank you received: 0
  • Points: 51.00
 Здравейте , тв  тръгна  , но дистанционното не работи. Смених лого ,дисплей,  но не намирам къде е  конфигурационния фамил  за дистанционното.irconfig или подобно. 
. Tv model:LE-3219N
       Шаси CV338H-T42. 1gb
        Lcd :CX315DLED AEN31518. AUO    RDMOTE : SMART TECH
Дeкомпилирам с MstarBin Tool-GUI . В  tvconfig.img. има директория config.  
  Единствения подозрителен фаул е rmmod. Бе з разширение и отворен с notepad   70% са  #.   а в останалата  му част няма. нищо за дистанционно.



 
09 Mar 2021 08:20 #4

This message has an attachment image.
Please log in or register to see it.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 47
  • Thank you received: 8
  • Points: 426.00
  • Bronze Medal
Ето ти файловете за дистанционното.
Сега се сетих, че няма как да влезеш в сервизен режим. 
Last edit: 09 Mar 2021 10:29 by mitachi.
09 Mar 2021 10:27 #5

This message has an attachment file.
Please log in or register to see it.

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 842
  • Thank you received: 125
  • Points: 2523.00
  • Gold Medal Silver Medal Bronze Medal

mitachi wrote: Ето ти файловете за дистанционното.
Сега се сетих, че няма как да влезеш в сервизен режим. 


 

Що да няма, предполага се че всеки ТВ сервиз има като минимум 1 универсално дистанционно. Освен това има и много телефони с вграден IR излъчвател. За това шаси съм качвал кодове за няколко марки в програма за работа с телефон.
Last edit: 09 Mar 2021 21:19 by dtmf75.
09 Mar 2021 21:18 #6

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 16
  • Thank you received: 0
  • Points: 51.00
Пробвах различни дистанционни , но не чува нито една команда . Също пробвах да програмирам по марка ,която се изписва в логото при старт и нищо не чува. IR Приемника работи и сигнала стига до процесора.
Kодовете за това шаси не съм  видял.
Last edit: 09 Mar 2021 21:41 by ceki.
09 Mar 2021 21:25 #7

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 142
  • Thank you received: 50
  • Points: 94.00

ceki wrote: Пробвах различни дистанционни , но не чува нито една команда .

 

И на  Samsung ли? -Например RC  BN59-00510A или други подобни. Ако ъпдейта е за Supra, би трябвало подобно ДУ да управлява тв. или поне някой команди.
Last edit: 11 Mar 2021 13:04 by ggg3.
11 Mar 2021 13:03 #8

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 1337
  • Thank you received: 114
  • Points: 18358.00
  • Gold Medal Silver Medal Bronze Medal
Firmware съвместим за SmartTech LE-3219NSA, но ще бъде с временен достъп за регистрирани потребители ( 1 ден например)
www.ciklon.org/bg/downloads/download/201...6500-android-upgrade


пп Има проблем с промяната на достъпа и затова връзката е възстановена, както е била. На @ceki е изпратен файла да пробва, ако желае.
 
- "Разни хора, разни идеали..." - Алеко Константинов
- "Аз знам, че нищо не знам" - Сократ

www.ciklon.org
Last edit: 11 Mar 2021 16:00 by ciklon.
11 Mar 2021 13:30 #9

Please Log in or Create an account to join the conversation.

  • Posts: 16
  • Thank you received: 0
  • Points: 51.00
Здравейте, разбира се ,че желая.
При опит за update   -плаче , че му е
Малък размера на файла. Тв е с 1 ГБ .
Пробвах с дистанционно от Самсунг - не реагира .
Пробвах с файловете на mitachi. тях ги замених със старите в дъмпа и отново не реагира .
В по старите версии на RT809H, нямаше ли декодер на адресите на дистанционното - от там да се насоча какво дистанционно очаква телевизора.
Друго може да пробвам да сложа дистанционното от фаила на колегата ciklon .
За запис само на профила за дистанционно по USB, освен 3 те файла за дистанционното не трябва ли и нещо като remote.ini?
Last edit: 11 Mar 2021 22:03 by ceki.
11 Mar 2021 22:02 #10

Please Log in or Create an account to join the conversation.

Powered by Forum